četrtek, 10. november 2016

Otroci, šola, starši

Vljudno vabljeni na brezplačno predavanje in delavnico z naslovom Otroci, šola, starši.

Dogodek se bo odvijal v Osrednji knjižnici Srečka Vilharja Koper na Oddelku za mlade bralce, Verdijeva 2, v ponedeljek 21. novembra 2016 ob 17h. Vodja delavnice in predavanja je Špela Šoštarič, univ. dipl. psih., sistemska psihoterapevtka.

Šola predstavlja čedalje večji problem in obremenitev za otroke. Vzporedno ob tem pa postaja čedalje večji problem in obremenitev tudi za starše.
Na srečanju se bomo pogovarjali o dilemah, ki se nam postavljajo, ko naš otrok ne želi iti v šolo ali ko mu je težko učiti se ali ko v šoli dobiva slabe oziroma nezadostne ocene ali ko neopravičeno izostaja od pouka… Pogovarjali se bomo o tem, kakšne možnosti imamo starši in kaj lahko naredimo v takšnih primerih.

Na predavanje in delavnico se je potrebno predhodno prijaviti. Prijave se zbirajo do petka 18. novembra 2016, na e-naslov spela@srcen.si ali na telefonsko številko 051 211 673. Ob premajhnem številu prijavljenih bomo predavanje in delavnico izvedli v drugem terminu.




Špela Šoštarič je, gledano s profesionalnega vidika, psihologinja in psihoterapevtka s svojo privatno psihoterapevtko prakso. V okviru te pomaga posameznikom, parom in družinam, ki se znajdejo v težavnem življenjskem obdobju in težje sami najdejo rešitve iz njega. V osebnem življenju pa je poleg marsičesa drugega tudi mama. Ko se je sama začela srečevati z dilemami, ki jih prinaša starševstvo in iskala rešitve zanje, je dobila željo, da bi s svojimi izkušnjami in znanjem stopila naproti drugim staršem, ali v obliki pomoči ali v obliki možnosti deljenja dvomov in vprašanj, ki jih starševstvo prinaša.




Ni komentarjev:

Objavite komentar