nedelja, 17. januar 2016

Vilinske tortice - čarovnija okusov združena v dveh grižljajih

Potrebujemo:
250 g navadne moke
25 g kakava v prahu
2 žlički pecilnega praška
85 g temne čokolade (nalomljene na koščke)
85 g bele čokolade (nalomljene na koščke)
100 g mlečne čokolade (nalomljene na koščke)
2 jajci
280 ml kisle smetane 
85 g masla 
85 g rjavega sladkorja 

Postopek:
Pečico segrejemo na 180 stopinj. Namastimo pekač za muffine. V veliki skledi zmešamo moko, kakav, pecilni prašek, pecilni prašek in nalomljeno čokolado. V drugi skledi zmešamo jajca, kislo smetano, sladkor in maslo.
Mešanico s kislo smetano počasi dodajamo v skledo s suhimi sestavinami (moka, pecilni prašek kakav in nalomljena čokolada) in mešamo, dokler se sestavine ne premešajo in nastane gladka masa. Nato z žlico do roba napolnimo 12 luknjic v pekaču za muffine.
Pečemo 20 minut, dokler muffini ne narastejo. Vzamemo iz pečice in muffine še 15 minut pustimo v pekaču, da se ohladijo.




Ni komentarjev:

Objavite komentar